WTA Tour отмениха турнир поради коронавирусWTA Любопитно 

WTA Tour отмениха турнир в Китай поради коронавирус

WTA Tour отмениха турнир поради коронавируса. Xi’an Open, който щеше да се проведе след два месеца в Китай, отпадна от календара за 2020. Причината е епидемията на коронавирус, който е довел до смъртта на над 2200 души, а заразените са над 75 000. Надпреварата е част от серията WTA 125K и беше планирана да се играе от 13 до 19 април.

WTA Tour отмениха турнир поради коронавирус

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

За момента е предвидено да се проведат турнири в Джънджоу, Дзянси, Гуанджоу, Ухан, Пекин, Тиендзин и Джухай в последните месеци на сезона, а WTA Finals, в който участват най-добрите осем на сингъл и двойки, ще се състои в Шънджън между 1 и 8 ноември. Представител на WTA коментира:

„Ежедневно общуваме с медицински експерти в Китай, тъй като информацията относно вируса се променя много бързо. Ще работим в тясно сътрудничество с тях, за да наблюдаваме ситуацията и да избегнем рисковете.” 

WTA Tour отмениха турнир поради коронавирус

Това е второто събитие в Китай, отменено заради коронавируса. В началото на месеца международната федерация по тенис премести мачовете на Фед Къп в Казахстан, но впоследствие надпреварата беше отложена, след като Казахстан отказа да бъде домакин. 

Освен от Fed Cup китайският отбор се оттегли и от Davis Cup. Тимът трябваше да пътува до Румъния за плейофите на 6 и 7 март, но няма да може да го направи поради засилените ограничения на китайски граждани по международните летища. 

Свързани публикации: