тенис | MV Тennis WorldATP 

Nitto ATP финалите ще се състоят дори и без публика

Според последното решение на ATP, тенисът ще се завърне през август и като всеки друг сезон, дори и тази година ще бъдат проведени финалите на ATP през ноември.

Събитието ще се проведе в O2 Arena в Лондон, както всяка друга година, като организаторите се надяват да има фенове на корта, тъй като мерките за сигурност могат да бъдат по-свободни дотогава.

Но дори и да не бъдат допуснати фенове, то турнирът ще се състои при закрити врата. Основните трудности при провеждането на финалите на ATP са мерките за сигурност в различните държави. Например тенисистите, идващи от САЩ, ще трябва задължително да бъдат поставени под карантина в продължение на 14 дни.

ATP

Изявление на говорител на ATP по темата 

Говорителят на ATP заяви пред Dailymail, че организаторите се стремят да проведат събитието с ограничен брой фенове.

„Целим се да организираме нещата по такъв начин, че в края на сезона да се проведат финалите на ATP, както всяка друга година.

Това е главната ни идея и смятаме да проведем събитието, дори то да бъде с органичен брой или без никакви фенове в зависимост от мерките на правителството на Обединеното кралство.“

„Работим върху последния раздел от временния календар за 2020 г. Очаквайте допълнителна информация до края на юли “, добави той.

тенис | MV Тennis World

“При голямата глобална телевизионна аудитория и множество спонсори, събитието все още ще бъде възможно да се проведе и в празна зала. Това ще бъде последният път, в който турнирът се състои в Лондон, тъй като от 2021 Nitto ATP Finals ще се премести в Торино “, каза той.

Финалите на WTA, които трябваше да се проведат в Китай, няма да се състоят тази година, тъй като в страната са забранени всички спортни събития през 2020 г. 

Свързани публикации: