тенис | MV Тennis WorldATP Обзори Рим 2020 

Крайнович застана на пътя на Алиасим; Рууд отстрани Хачанов след трисетов сблъсък

Въпреки че не показа много убедителна игра, Филип Крайнович се справи с младата канадска звезда Феликс Оже-Алиасим. Двубоят приключи с 6:4 7:5, като благодарение на днешния си успех, сърбинът си осигури двубой срещу Кайл Едмънд или квалификант/щастлив-губещ.

През първата част и двамата тенисисти не играха никак добре, но Крайнович беше по-предпазлив и се стремеше да вкарва топката в очертанията на корта, като по този начин принуждаваше Феликс, който се опитваше да бъде агресивен, да прави непредизвикани грешки.

Началния удар на Крайнович също не беше никак убедителен, като той вкара едва 39% от първия си сервис, но въпреки всичко сърбинът, възползвайки се от двойните грешки и слабата игра на мрежата на своя опонент, успя да си извоюва два брейка, с което поведе с 5:2.

Независимо от проблемите, които настъпиха в играта на световиня номер 29 при опита му да сложи край на първата част, той успя да затвори сета в своя полза .

тенис | MV Тennis World

Във втората част Алиасим играеше все по-добре и по-добре с всеки изминал гейм, но младия канадец се пропука, докато сервираше за 6:5 в своя полза, като по този начин след близо двучасова битка, Феликс предаде мача.

Изненадваща загуба допусна 16-ия в световната ранглиста Карен Хачанов, който след трисетова битка отстъпи на младия Каспър Рууд. Двамата си размениха по сет, което вкара мача в решаваща трета част, но в нея норвежецът не остави никакви шансове на своя опонент, с което сложи край на двубоя – 6:3 3:6 6:1.

Свързани публикации: