тенис | MV Тennis WorldATP US Open Обзори 

Саша Зверев с лесна победа над Давидович Фокина

Александър Зверев не даде никакви шансове на младия Алехандро Давидович Фокина и сложи край на участието на испанеца в тазгодишното издание на US Open. Саша беше много убедителен по време на цялата среща, което му помогна без излишни затруднения да затвори мача в своя полза с 6:2 6:2 6:1.

Срещата предложи доста разигравания от дъното на корта, които Зверев съумяваше да печели, а сервисът на германеца работеше безотказно. По време на мача Давидович Фокина не съумя да се противопостави по абсолютно никакъв начин, като по този начин Саша записа лесна победа след по-малко от час и половина игра.

Мачът на ,,Луис Армстронг Стейдиъм” започна с ранен пробив в полза на Зверев за 2:1. Разликата в класите си личеше още от самото начало, като Саша стигна и до втори брейк, което беше ключово за изхода на сета – 6:2 в полза на германеца.

Началото на втората част бе перфектна за Давидович Фокина, който проби при още от началото за 2:0, но Саша рязко вдигна нивото на играта си – германецът печелеше точка след точка без никакъв проблем, като така не допусна да загуби нито гейм повече, налагайки се отново със същия резултат – 6:2.

Третата част започна с отразен брейк пойнт от Давидович Фокина, но последваха пробиви на Зверев за 2:1 и 4:1, като германецът спаси две точки за рибрейк и поведе с 5:1. Всичко приключи при начален удар на Фокина, като така Саша спечели третия сет, както и мача.

Във вторния Александър Зверев ще се изправи срещу победителя от двубоя между Борна Чорич и Джордан Томпсън, който ще се играе по-късно днес.

Зверев

Свързани публикации: