Монфис взе реванш от Медведев и е финалист в Ротердам!

Гаел Монфис взе сладък ревашн от Даниил Медведев за поражението миналата седмица в София и го победи в три сета – 4:6 6:3 6:4.

Срещата стартира с трудни сервис геймове за двамата, а “надлъгванията” от основната линия бяха изключително съдържателни и продължителни.

Първи в мача се пропука Монфис, макар французинът да вкарваше значително по-висок процент първи сервис от опонента си.

Гаел все пак успя да се върне за 4:4 след като премина умело от защита в атака и пласира неспасяем пасингшот по диагонала, а с форхенд излязъл по ширина, руснакът сдаде подаването си.

Медведев обаче мигновенно реализира рибрейк, а решаващата точка бе спечелена в едно разиграване в което “Ла Монф” покриваше по невероятен начин корта, но все пак не удържа на натиска и допусна педизвикана грешка, а малко по-късно поставеният под номер две вече имаше сет преднина. 

Във втората част Монфис стана далеч по-агресивен и започна да “сипе” завършващи удари и от двете страни, а това му донесе ранен аванс от 3:0.

Както често в кариерата на френския тенисист, той не можа да задържи това равнище и последва спад, чийто апогей бяха двете двойни грешки в петия гейм, които поднесоха брейка на Даниил.

Това ни най-малко не повлия на французина и с нова порция смел тенис и няколко добре изградени акции към мрежата, той отново поведе и скоро резултатът стана 5:2.

Гаел дори можеше да затвори частта в осмия гейм, ала Медведев съумя да “канализира” гнева си и го превърна в своя движеща сила, като намали пасива си до 3:5.

За обрат обаче се оказа твърде късно и младокът не успя да вкара някаква доза наорежение у съперника си, тъй като се отчете с три непредизвикани грешки, които подпечатаха равенството в сетовете.

Решителната част започна превъзходно за французина, който сменяше постоянно темпото на игра и изкарваше всячески руснака от комфортната му зона на продължителни размени от дъното на корта.

Това доведе до два поредни гейма за Монфис, а Даниил започна да се поддава на емоциите и играта му бе пред разпад.

За щастие на Медведев, концентрацията на “Ла Монф” напълно отлетя и той върна жестта с двойна грешка и нескопосан опит за къса топка -3:3.

Неточностите на Гаел продължаваха и с няколко необмислени опити за директни точки, той изостана с 0:40 в седмия гейм. Последваха три поредни точки в сметката на французина, ала с ас и прекрасен форхенд диагонал, Даниил се откъсна за 4:3.

Монфис бързо възстанови паритетата, а впоследтви взе и първата точка в сервиса на противника си, не и без съдействието на мрежата. Парижанинът усети момента и с брилянтна къса и много тежък бекхенд по диагонала си гарантира три скрити мачбола.

При третия опит французинът пласира неспасяем форхенд по правата, а сервирайки за мача, той не трепна и си спечели място в утрешния финал, където ще се изправи срещу Кей Нишикори или Стан Вавринка.

 

 

 

 

 

Свързани публикации: