тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно 

Хачанов също потвърди участие на US Open

С всеки изминал ден състезателите потвърждават своето участие или отказване на тазгодишното издание на US Open. Една от последните положителни новини за надпреварата е, че световният №15 Карен Хачанов обяви, че ще можем да го видим на кортовете в Ню Йорк – както в Синсинати, така и на US Open.

САЩ все още са в хватката на коронавируса и има значителен риск в пътуването из страната, затова много играчи, включително Рафаел Надал и Ашли Барти, решиха, че няма да рискуват да отидат там.

Туитът на Хачанов относно US Open

В своя туит Хачанов посочи, че това е тежко решение, като той и неговият екип са премислили всички рискове.

“Най-накрая се радвам да потвърдя, че ще участвам в @CincyTennis и @USOpen. Това решение не беше лесно, но заедно с моя екип решихме да се включа в турнира, като взехме предвид рисковете.”

Освен това той изрази вълнението си, че отново ще играе спорта, който обича. Руснакът похвали усилията на ATP и USTA за опитите им да подновят турнирите.

„Знам, че COVID-19 все още не е изчезнал и някои държави продължават да се борят с вируса, но съм развълнуван най-накрая да се върна към тура и да играя спорта, който обичам.“

Хачанов каза още: „Цялото ми уважение към организаторите – ATP и USTA. Правят всичко, за да се възвърне тенисът!”.

Свързани публикации: