ГригорРотердам 2020 ATP Григор Димитров Обзори 

Смирен Григор преклони глава пред Оже-Алиасим

Григор Димитров записа слаб мач и двусетова загуба срещу Феликс Оже-Алиасим във втория кръг на надпреварата в Ротердам. Младият канадец контролираше двубоя през цялото време, а след рутинното 6:4 6:2 той продължава напред в холандския град. На четвъртфиналите Феликс ще се изправи срещу Стефанос Циципас или Аляж Бедене.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Двубоят бе равностоен в началото, като пръв до пробив достигна канадският младок. Последва обаче моментален рибрейк за Григор, чиито удари изведнъж започнаха да намират желаната дълбочина и острота, като българинът достигна и до геймбол при 3:3, но последваха няколко фрапантни грешки от неговата ракета, благодарение на които Оже-Алиасим достигна до нова възможност за пробив.

Светкавичен ретур на младока подпечата брейка на неговата сметка, като до края на сета Феликс бе непоколебим на свой сервис, с което прибави и първата част в торбата си.

Оже-Алиасим продължи да подлага българина под натиск и през втория сет, като канадецът се поздрави с ранен брейк при 1:1, а при затвърждаването отрази и точка за връщане на пробива, преди да поведе с 3:1.

Григор

Хасковлията, от своя страна, продължи да среща множество проблеми на свой начален удар, като при 4:2 Димитров инкасира още един пробив, който този път се оказа фатален и напълно достатъчен за Оже-Алисим, за да може младият канадец да запише чиста победа над първата ни ракета.

Григор

Свързани публикации: