мария шараповаБез категория Любопитно 

Шарапова се отказа от мача си заради мръсния въздух; Неприятности и на АО

Мария Шарапова прекара близо два часа и половина на корта в Мелбърн и изигра оcпорвaн мач срещу Лаура Зигемунд, ала силите и не стигнаха и тя видимо чувстваща се доста зле на корта, се отказа при 6:7 5:5. Маша игра на превъзходно ниво срещу немската си опонентка в демонстративния надпревара  Кооyong Classic 2020.

мария шарапова

След здравата битка на корта и многото енергия, която хвърлиха в двубоя, и двете състезателки по видяното на екрана не бяха доволни от качеството на въздуха, ала сякаш Зигмунд бе склонна да довърши срещата от двете, а поради тази причина двубоя бе записан в нейната сметка.

Самата Шарапова заявява, че била се почувствала зле в началото на втория сет и имала напираща кашлица.

По-рано днес квалификациите на АО бяха отложени с един час поради твърде високите нива на частици във въздуха след взето решение от “Тенис Австралия”.

По-рано днес имаше и други неприятности поради смогa в Мелбърн. По време на квалификациите за турнира Данила Ятупович се оттегли заради силна кашлица, която получи по време на срещата, заради наситеността на частици във въздуха.

Концентрацията на частици на въздуха (PM2.5) беше 178 ug / m3 в Мелбърн от 10-11 часа, когато играта беше спряна. Впоследствие обаче спаднa на 173178 ug / m3 от 11 часа сутринта, когато играта беше позволена да започне. 

мария шарапова

От тенис Австралия продължават да уверяват, че условията за игра са добри, а те заявиха и че са уведомили ATP и WTA, че всичко е наред, а за здравето на състезателките няма опасност.

Свързани публикации: