тенис | MV Тennis WorldATP US Open 2020 Жребий 

Ясен е жребият за US Open: Григор започва срещу Томи Пол

Първата ни ракета Григор Димитров ще стартира тазгодишното си участие на US Open срещу Томи Пол. Нашето момче има да защитава полуфинал от миналата година, но дори и да не успее, той няма да допусне голям спад в ранглистата, тъй като няма да се изваждат точки до края на сезона, а само ще се добавят.

При победа на Димитров над Пол нашето момче ще има за съперник във втори кръг Мартон Фучович или Хюго Далиен, а в трети кръг най-вероятен опонент на първата ни ракета се очертава да бъде Николоз Басилашвили. За да си уреди среща с Григор обаче, грузинецът трябва да се справи с Джон Милман в първи кръг и Франсис Тиафо или Андреа Сепи във втори.

Григор

Григор е в 1/8-ната на Данийл Медведев, а най-сериозното име в 1/16-тината на руснака е Гидо Пея. Двамата с Димитров попаднаха в третата четвъртина на схемата, където водач е именно миналогодишния финалист, а другият топ поставен е Матео Беретини, който ще трябва да се справи с Андрей Рубльов, Каспър Рууд и Беноа Пер за място на 1/8-финалите. Те са в долната половина на схемата, а най-вероятен опонент на българина при евентуален полуфинал според ранкинга би бил Доминик Тийм.

Вижте пълният жребий за надпреварата тук!

Свързани публикации: