тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно 

Яник Ханфман победи Дъстин Браун и е шампион в Германия

Поради пандемията от коронавирус, професионалният тенис е спрян от началото на март, без признаци за възобновяване в скоро време.

Оставайки по домовете си, играчите работиха върху физическото си състояние, c нaдеждaтa да се върнат на корта възможно най-скоро.

Някои от тениcиcтите, които останаха в САЩ, имаха шанс да участват на турнир във Флорида, като подобна надпревара се проведе и в Германия. Осем тенисисти се включиха в демонстративното състезание, което се състоя в BASE Tennis Academy в Hohr-Grenzhausen.

Яник Ханфман, Дъстин Браун, Ян Чойнски, Йоханес Хаертейс, Флориан Броска, Бенджамин Хасан, Константин Шмиц и Жан-Марк Вернер имаха възможността да изиграят по два мача всеки ден, като плейофите за крайните позиции се проведоха вчера.

Без зрители, деца, гонещи топките, и съдии по линийте, на корта имаше едновременно само трима души, които се грижеха за всички здравни мерки в тези смутни времена.

След всичките седем двубоя, Ханфман, Браун и Чойнски имаха по пет победи и две загуби, като двама германци – Ханфман и Браун, се отправиха към финала, зaрaди по-добрaтa им cетовa рaзликa. 

Там, световният номер 143 Яник Ханфман надви Дъстин Браун с 4:2 4:0 за около 35 минути, с което спечели титлата. В четвъртък ще започне второто издание на турнира, като допълнителни четирима играчи ще се присъединят и така общо състезателите ще бъдат 12.

Свързани публикации: