тенис | MV Тennis WorldWTA Обзори Шънджън 

Шънджън: Мугуруса и Сабаленка откриха 2020-та с победи!

Гарбинье Мугуруса стартира успешно новия сезон, надигравайки Ксиню Ванг с 3:6 6:3 6:0. Това беше първи мач за испанката под опеката на Кончита Мартинес, която отново се завръща в бокса на Мугуруса, след като тяхното минало сътрудничество донесе две титли от Големия шлем на Гарбинье.

тенис | MV Тennis World

Китайката играеше изключително стабилно от основната линия, изчаквайки грешките на своята опонентка, които не спираха и закономерно Ванг взе аванс.

Бившата номер едно започна по-добре втората част и доминираше изцяло чрез нейната физика. Местната тенисистка определено не издържаше на темпото в тези минути и частта бързо отиде в полза на по-високо ранкираната.

В крайна сметка се стигна до решаваща част, където Мугуруса бе абсолютно безкомпромисна и не отпусна нито гейм на съперничката си, като по този начин си осигури място във втори кръг на надпреварата.

Арина Сабаленка също откри годината победоносно. Шампионката на Елит Трофи нямаше проблемите на испанската си колежка и с лекота се справи с Маргарита Гаспарян – 6:3 6:0.

Руската състезателка за пореден път показа прекрасно технически издържания си бекхенд с една ръка, ала Сабаленка не остави съмнения в превъзходството си и приключи двубоя с поредица от девет поредни гейма.

тенис | MV Тennis World

Свързани публикации: