тенис | MV Тennis WorldAustralian Open Интервю 

Шефът на Australian Open с интересно изказване относно коронавируса

Главният изпълнителен директор на Tennis Australia Крейг Тайли сподели, че австалийската федерация по тенис трябва да бъде готова за ,,различна обстановка” при провеждането на Australian Open 2021.

Крейг Тайли разкри, че от федерацията започват да се готвят за възможността всички играчи да трябва да бъдат поставяни под карантина при пристигането си в Австралия за началото на новия сезон. Поради разпространието на коронавируса по целия свят, още миналата седмица най-престижната надпревара в тениса, именно Уимбълдън, бе отменена, като решението бе подкрепено, както от ATP, така и от WTA. Засега не се очаква тенис мероприятията да бъдат подновени до 13 юли. Представителите на мъжката и на женската тенис асоциации силно се надяват тенисът все пак да бъде подновен възможно най-скоро, но възможността това да не се случи през календарната 2020 става все по-голяма.

Организаторите на Australian Open увериха, че ще направят всичко по силите си да проведат надпревата по възможно най-безопасния начин, като провеждането й пред закрити врати също остава алтернатива, ако мерките налагат това. – Трудно е да се предположи какви ще бъдат обстоятелствата след един месец, какво остава за след осем, когато евентуално би се провел турнирът в Мелбърн. – каза Тайли пред журналисти във вторник. – Тежките времена изискват нужда от гъвкавост и усилено планиране на различни варианти за провеждането на събитие от подобен мащаб. Разбира се, всеки от нас се надява заплахата от коронавирус да бъде преодоляна възможно най-бързо. 

– Все още не знаем кои от сегашните мерки за сигурност ще трябва да бъдат наложени в близкото и далечно бъдеще. В момента се подготваме за вариант, при който на играчите би им била наложена задължителна карантина при пристигането им в Австралия. Има голяма вероятност събирания на големи групи от хора на едно място да бъде все още забранено от съображения за сигурност, като това би означавало да проведем турнира с единствена цел предаване по телевизията. На този етап сценариите, за които трябва да сме подготвени, са много. 

Свързани публикации: