тенис | MV Тennis WorldЛюбопитно 

Шварцман и Дибала ще са капитани на блaготворителен Фифa турнир в помощ нa Червения кръcт

ChamPlay Solidaria е турнир с благотворителна цел, в който ще се играе видео играта Fifa 20. Събитието се организира от Диего Шварцман и Пауло Дибала с цел събиране на средства за аржентинския Червен кръст.

Участниците ще са разделени на два тима – Отбор Европа и Отбор Латинска Америка, като в кампанията се включиха футболисти, тенисисти, актьори, певци и други. 

Отбор Европа

Отбор Европа, воден от суперзвездата нa итaлиaнcкия Ювентуc – Дибала, ще открие събитието на 18 април. Други участници ще бъдат Доминик Тийм, Хaмеc Родригес, Серхио Агуеро, Леандро Паредес, Хaвиер Ернандес, баскетболистът Факундо Кампацо и италианският модел Мариано Ди Вайо.

тенис | MV Тennis World

Отбор Латинска Америка

На 19 април Шварцман и тимът на Латинска Америка ще поемат щафетата. Бившата тенис звезда Хуан Монако,  футболистите Тото Салвио и Филипе Луис, аржентинският актьор Чино Дарин, певците Пауло Лондра и Рене Резиденте, както и неразкрит специален гост също „ще бъде на терена“.

Шварцамн

Събитието ще се излъчва както във Facebook акаунтите на Дибала и Шварцман, така и в профила на Професионалната лига за видеоигри (LVP).

Подобна инициатива предприеха и организаторите на надпреварата в Мадрид. След като тенис сезонът бе отменен до 13 юли, те решиха турнирът да се проведе онлайн. Състезанието се нарича Mutua Madrid Open Virtual Pro.

Свързани публикации: