ATP Cинcинaти 2019 Обзори 

Шаповалов и Медведев стартираха в Синсинати с победи

Денис Шаповалов срещна трудности в първия сет от мача си от първия кръг в Синсинати срещу Жоао Соуса, но в крайна сметка след обрат младият канадец се наложи с 2:6 6:3 6:2 за един час и 38 минути на корта.

Денис започма двубоя с инкасиран пробив, като младокът трупаше грешка след грешка, а стабилният португалец се възползва от обстановката по най-добрия начин, за да се надделее категорично в първата част.

Шаповалов обаче набързо се реваншира на феновете си и стартира втория сет с преднина от 3:0 гейма. Свирепите удари на канадеца все повече се ,,отпушваха”, а Соуса често само присъстваше на корта като страничен наблюдател на впечатляващите печеливши удари на своя противник.

Ранният пробив бе достатъчен на Шаповалов да изравни сетовете, като в третия такъв младокът просто не остави шансове на своя съперник. Канадецът доминираше изцяло вече събитията на корта, а Соуса изглеждаше прекалено безпомощен, а в крайна сметка Денис даде само още два гейма на опонента си, преди да запише победата.

Даниил Медведев пък записа нова победа в два сета над Кайл Едмънд, след като през изминалата седмица руснакът отново спечели срещу този съперник на Мастърса в Монреал. Днес Даниил спечели след 6:2 7:5.

През първата част Кайл не бе способен да намери решение на невероятно стабилната игра на Медведев, който можеше да потърси и много по-бърза развръзка на този мач, тъй като руснакът стартира втория сет с 2:0.

Въпреки това последва подем на Едмънд, който освен че върна пробива, съумя да пробие и да поведе с 5:3. В този момент дойде ред на пореднкя обрат, а Медведев, който спечели четири поредни гейма впоследствие, съумя да се поздрави с успеха в последователни сетове.

Свързани публикации: