тенис | MV Тennis WorldATP Обзори Санкт Петербург 2019 

Чорич с обрат над Рууд в Санкт Петербург; Соуса надигра Кукушкин

Борна Чорич реализира обрат срещу Каспър Рууд в четвъртфиналния си мач в Санкт Петербург. Четвъртият поставен в надпреварата стори това след 3:6 7:5 6:3 за малко над два часа игра.

Първият сет бе решен един единствен пробив в полза на младия норвежец, който се възползва от слабия втори сервис гейм на своя съперник, а до края на частта Рууд не срещна затруднения на свой начален удар.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Каспър даже проби и по средата на втория сет, но Чорич за пореден път в кариерата си демонстрира силния си борбен дух, за да се завърна с пълна сила в битката за мача, реализирайки моментален рибрейк, а водейки с 6:5, хърватинът отново вдигна нивото, за да пробие наново и да форсира решителен сет.

Сюжетът в него бе съвсем подобен на този от първия сет, само че тенисистите бяха с разменени роли, след като Борна проби рано подаването на своя противник, преди да осъществи серия от комфортно спечелени сервис геймове и по този начин да премине напред в бившата руска столица.

На полуфинал в Санкт Петербург Чорич ще го очаква Жоао Соуса, който оцеля в първия сет срещу Михаил Кукушкин, за да реализира в крайна сметка двусетов успех над казахстанския си опонент след 7:6(8) 6:2 след един час и 48 минути на корта.

В началото на срещата обаче Соуса бе тенисистът, срещащ повече трудности по време на подаванията си. На португалеца му се наложи да отразява общо три възможности за пробив, преди да се стигне до дългия гейм, докато Кукушкин нямаше такива проблеми. В тайбрека обаче именно Жоао бе по-добрият на корта, повеждайки с 6:4 точки, за да се добере до два поредни сетбола, но солидният казахстанец не се даде и достигна до паритет.

Въпреки това Соуса не загуби увереност и макар че пропусна още няколко възможности за спечелването на този сет, в крайна сметка от петия си сетбол португалецът дръпна напред в отделните части. Вторият сет започна с моментален пробив за Жоао, който не след дълго дублира предимството си, за да достигне до двусетовия успех.

Свързани публикации: