тенис | MV Тennis WorldРафаел Надал Любопитно 

Чичо Тони разкри кой е любимият му момент с Рафа

Чичото и бившият треньор на Рафаел Надал – Тони Надал, отговори на няколко въпроса от фенове във видео, споделено от Академия „Рафа Надал„. Повечето от въпросите очевидно се отнасяха до работата на Тони Надал с племенника му – когато го е тренирал както като юноша, така и по-късно като професионалист – и първата тема, по която испанецът говори, беше в отговор на въпроса „Кой беше любимият Ви момент с Рафа по време на тура? Кой беше най-лошият момент?“ Въпреки че не спомена за „най-лошия момент“, Тони разкри кой е бил любимият му момент с неговия племенник.

„Точно така, не знам, защото имах голям късмет. Имах много хубави моменти с Рафаел на Ролан Гарос, както и в Уимбълдън и на US Open или в Монте Карло„, обясни той. След размишление обаче той стигна до следното заключение.

Тони Надал никога не се фокусира върху повърхностното, това, което е отвътре, е всичко, което представлява значение за него. „Но в крайна сметка любимият момент за мен на практика беше на корта“, добави той с усмивка, „Когато се опитвахме да подобряваме някои удари. И тогава резултатът от тези подобрения бяха титлите.“

Легендарният Тони Надал идва в България като посланик на Sofia ...

Тони също беше помолен да определи племенника си както в професионален, така и в личен план, на което той отговори, че Рафаел е „човек, отдаден на това, което прави, страстен в своята дейност и с ясно желание за усъвършенстване още от ранна възраст.

И лично аз го определям като добър човек, нормален човек, който не се е променил, въпреки че е имал много успехи в работата си.“

Свързани публикации: