тенис | MV Тennis WorldATP Обзори Шанхай 

Чилич отстъпи на Виньолас; Шаповалов с категоричен успех над Тиафо

Алберт Рамос-Виньолас показа уверена и концентрирана игра и успявайки да се запази от пробиви, надделя над 25-тия в света – Марин Чилич. Хърватинът показа доста колебания в хода на срещата и напълно резонно отстъпи на намиращия се в страхотна форма испанец след 6:4 6:4.

тенис | MV Тennis World

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

В хода на срещата Алберт сервираше страхотно и рядко губеше точки на свой първи сервис; всъщност испанецът отпусна едва 12 точки на свой сервис, което бе и голямата разлика между двамата играчи, защото Марин, въпреки силния си начален удар, днес със сигурност беше по-неубедителният тенисист, когато ставаше дума за лесно спечелени точки на начален удар.

Със загубата си днес Чилич пропусна шанс да се срещне с Роджър Федерер (един от най-очакваните двубои във втория кръг на турнира), а Виньолас ще има възможността да направи своя баланс положителен срещу един от най-великите тенисисти в историята, след като в момента в двубоите по между им те са 1:1, след като през 2015 именно в Шанхай Виньолас успя да надделее над именития си съперник.

тенис | MV Тennis World

Денис Шаповалов успя да победи в NextGen двубоя срещу Франсис Тиафо след 6:4 6:2. Канадецът беше много агресивен на ретур и това даваше страхотни резултати, а бекхендът му, който отново бе основното оръжие за левичаря и днес, действаше по прекрасен начин, за да може той да победи мощния си опонент.

тенис | MV Тennis World

Свързани публикации: