тенис | MV Тennis WorldATP Базел Обзори Стефанос Циципас 

Циципас стартира в Базел с двусетов успех над Рамос-Виньолас

Стефанос Циципас стартира участието си на турнира в Базел с двусетова победа над опасния левичар – Алберт Рамос-Виньолас. Гъркът спечели след 6:3 7:6(6), като във втори кръг в швейцарския град той ще се изправи срещу Рикардас Беранкис или Пабло Андухар.

Първият сет от двубоя бе характеризиран с бързи подавания от двете страни на корта, като третият поставен издебна момента да пробие за 4:2, а до края на сета не срещна затруднения на начален удар.

https://twitter.com/doublefault28/status/1186706238136037376?s=20

Стефанос можеше да приключи със задачата си много по-рано в действителност, след като проби при 2:2 във втория сет, но последва неочакван рибрейк, който възвърна интригата в двубоя, като до края на частта тенисистите отново бяха непоколебими на начален удар, достигайки до тайбрек.

В него седмият в света на три пъти повеждаше с две точки, но упоритият левичар не възнамеряваше да се откаже и след като отрази два поредни мачбола, Рамос-Виньолас достигна до паритет за 6:6. Все пак Циципас за пореден път в този момент демонстрира шампионския си манталитет и при третия си мачбол гъркът сложи точка на спора.

Свързани публикации: