тенис | MV Тennis WorldATP Лондон Мастърс Обзори Стефанос Циципас 

Циципас сломи Зверев, за да се класира за полуфиналите в Лондон

Стефанос Циципас записа нов впечатляващ успех в Лондон! Гъркът затвърди доброто си представяне срещу Александър Зверев, като днес той надделя над миналогодишния шампион след категоричното 6:3 6:2. По този начин Стефанос се добра до полуфиналите на Финалния Мастърс още в първото си участие!

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Мачът все пак започна равностойно и двамата се редуваха кой да поеме инициативата по време на точките. Зверев първи достигна до брейкшанс в продължителен гейм при 3:3, но след отработена комбинация Циципас отрази точката за пробив, преди отново да поведе в геймовете.

От този момент нататък дойде ред на подрма на гърка, който реализира брейк след няколко класни отигравания, а скоро първият сет отиде в торбата на Циципас.

Втората част започна с нов спечелен гейм на ретур от гърка, който впоследствие узакони окончателно надмощието си с двоен пробив.

С течението на мача все повече се усещаше, че Зверев губи надежди за успех в този мач, като германецът не след дълго се оказа изоставащ със сет и 1:5.

Макар че спечели задължителния си сервис гейм, последва ново категорично подаване на Циципас, което отведе шестия поставен до полуфиналите в Лондон!

https://twitter.com/doublefault28/status/1194728341158412289?s=20

Свързани публикации: