тенис | MV Тennis WorldATP Обзори Стефанос Циципас 

Циципас показа характер и заслужено победи Басилашвили след обрат

Стефанос Циципас надделя в тежък двубой над опонента си Николоз Басилашвили след 4:6 6:3 6:2 и заслужено успя да изкове трудния обрат над именития си съперник.

тенис | MV Тennis World

През първата част Николоз успя да вземе ранен пробив преднина, а въпреки че Циципас започна все повече да притиска опонента си на ретур и да вкарва в употреба по прекрасен начин своя бекхенд, Николоз все пак оцеляваше и спомаган от уверения си бекхенд, все пак се добра до 5:3. Грузинецът дори имаше сетбол на подаване на опонента си в деветия гейм, ала той бе отразен от уверения Стефонос и по този начин гъркът запази шансовете си в сета. Това даде и допълнителна доза желание в играта му и с няколко страхотни излизания на мрежата и добре изиграни бекхенди се добра до брейкшанс, ала той бе отразен от опонента му и впоследствие остана само в историята, защото след серия от силни отигравания на Николоз грузинецът поведе в сетовете.

През втората част играта на двамата отново бе много равностойна, а рядко сервисът даваше особена преднина на някого от играчите, но агресиваната игра на Стефанос, пращаща го често на мрежата, и увереният бекхенд, който често бе дори по-добър от този на Николоз, който днес бе на изключително ниво, дадоха преднина на гърка. Той успя рано-рано да вземе превес в резултата след труден пробив при 2:1, а оттам до края на сета без повече брейкове сетът закономерно отиде в сметката младия Стефанос.

тенис | MV Тennis World

Невероятната защита на Стефанос, показана на моменти в изминалите сетове, най-после даде резултат в тази трета част, а благодарение на нея и силните ретури, които тенисистът от Гърция успя да пласира, той се поздрави с пробив преднина. Така, постепенно използвайки генерираната инерция от началото на сета, той успя да накара Басилашвили да греши и така след като успя да пласира чудесно сервисисте си, се задържа далеч от пробиви и по този начин след 6:2 в третия сет Циципас затвори срещата в своя полза, спомогнат от още един пробив актива си.

Свързани публикации: