тенис | MV Тennis WorldATP Обзори Стефанос Циципас Шанхай 

Циципас надделя над Джокович след обрат; Вече има гарантирано място в Лондон

Стефанос Циципас продължава да впечатлява и след брилянтния мач вчера с Хуркач, днес надделя над носителя на титлата в Шанхай Новак Джокович с 4:6 7:5 6:3. Хубавата новина за Стефанос обаче дойде още от мача на Данийл Медведев по-рано, където с победата си над Фонини, руснака успя да гарантира на Циципас място сред най-добрите 8 в Лондон в края на сезона.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

тенис | MV Тennis World

През първата част двамата бяха силно равностойни и само по-бавното влизане на Стефанос в срещат беше причината той да отстъпи. Той допусна ранен брейк, още в първото си подаване, а оттам въпреки че стабилизира играта си, така и не успя да се върне в резултата. И за двамата въжеше в пълна степен това, че при слаб ретур, който да им заложеше топката около тето, винаги следваше прекрасен печеливш, а излизанията на Стефанос също в хода на сета, често бяха с доста положителен резултат.

тенис | MV Тennis World

През втория сет в играта на двамта на начален удар се настани видимо спокойствие, а служейки си със серивсите си по превъзходен начин двамата спокойно успяваха да се запазят от пробивите, а по този начин въпреки че Стефанос минаваше значително по-лесно през своите подавания се стигна до 5:5. Оттам обаче Циципас успя да отговори на вдигналия оборотите си Новак и освен че взе своето подаване израствайки много в игрови план намери решение на стабилната игра на Ноле и така спомогнат от двойна и непредизвикана на опонента си, успя със 7:5 да измъкне тази част.

тенис | MV Тennis World

В решаващата част Джокера отново бе на онова феноменално ниво от края на миналия сет, но вече сякаш Циципас нямаше спирка. Той успяваше да отрази всичко, на което Ноле беше способен и въпреки че сърбинът показваше феноменална игра, Стефанос беше дори по-добър. Така спомогнат от един пробив за 3:1, той продължи да бъде безупречен и напълно резонно се добра до 1/4-финалите, където опонент ще му бъде Данийл Медведев.

Свързани публикации: