григорUS Open WTA Български тенис Обзори 

Цветана Пиронкова се завърна победоносно на корта!

Цветана Пиронкова изигра първи официален мач от 3 години насам, но това не си пролича по никакъв начин и българката впечатли с представянето си, за да достигне до успех в откриващия кръг на US Open! Пиронкова показа отлична форма и закономерно надигра Людмила Самсонова с 6:2 6:3.

тенис | MV Тennis World

Пловдивчанката имаше нужда от няколко минути преди да навлезе в оптимален игрови ритъм, като трябваше да спасява точка за пробив. Цвети се справи с това изпитание и на свой ред реализира брейк за 4:2, а впоследствие увеличи серията си на четири последователни гейма, затваряйки безкомпромисно частта.

Българката продължи да доминира във втория сет, вкарвайки поредица от остри бекхенди, които оставяха Самсонова без отговор. Цвети постепенно изграждаше предимството си в сета и отново взе подаването на съперничката си в шестия гейм, само че този път се стигна до рибрейк. Това не повлия на бившата ни първа ракета, която вдигна значително своето ниво и  тя затвори безкомпромисно двубоя. Във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу Гарбинье Мугуруса , като двете не са се изправяли една срещу друга до този момент.

 

Свързани публикации: