ATP Marrakech Open 

Филип Колшрaйбер с трудна победа в Маракеш; Вердacко отпадна

Филип Колшрaйбер постигна трудна двусетова победа над Aлехaндро Дaвидович Фокинa и продължава напред на турнира в Маракеш. Германецът прекара близо 2 часа на корта и надделя с 7:6(4) 7:5.

Срещата започна трудно за Колшрaйбер, който изостана с 3:0 и 15:40, но показвайки характер той не само се спаси от втори брейк, а успя и да изравни 3:3. Филип срещна нови трудности в осмия гейм, но в крайна сметка без повече пробиви се стигна до тайбрек. Там двамата състезатели си размениха по един ранен минибрейк, но германецът излезна по-хитър и взе подаването на Фокинa при 4:4, за да може да надделее със 7:4.

Втората част драмата беше още по-голяма. Колшрайбер този път изоставаше с 5:1, въпреки че показа много воля и спаси шест брейкбола. В крайна сметка преди да се стигне до 5:5, след първите лесни гейма, в десетия такъв Филип трябваше да спасява два сетбола преди да изравни. Оттук нататък обаче до края на мача Aлехaндро взе едва три точки и отпадна след 7:5 във втората част.

Пропусналият целия март месец, март, заради раждането на сина му – Мигел, Фернaндо Вердacко, допусна обрат от Адриан Менендес-Масейрас и напусна турнира в Маракеш още в първи кръг. Нандо отстъпи с 7:5 2:6 2:6 на 139-тия в света след 2 часа и 31 минути на корта.

През първата част Фернaндо взе труден първи гейм връщайки се от 0:40, но в последствие именно той дръпна с брейк при 3:2. Вердаско обаче не съумя да задържи подаванията си до края и допусна Менендес да се върне до 5:5, а Масейрас дори имаше възможност за брейк в 11-тия гейм, но в крайна сметка Адриан отстъпи с 7:5.

Следващите два сета бяха аналогични и Масейрас успяваше да поведе с 5:1, заради доста грешки на Фернандо, а 139-тият не допускаше спад в нивото си и затваряше безпроблемно и двете части с 6:2, а по този начин и постигна солидната победа над своя сънародник.

Свързани публикации: