Любопитно 

,,Федерер счита Australian Open за края на своя сезон” – британски спортен коментатор

В ,,The Tennis Podcast” Катрин Уитакър, британски спортен коментатор, сподели причините, поради които Роджър Федерер традиционно изглежда толкова свеж и в такава добра форма от края на февруари до края на март. Швейцарецът изигра три турнира през този сезон – Дубай, Индиан Уелс и Маями, като ,,Маестрото” изигра и общо 17 мача през този период, достигайки до финалите и на трите надпревари, както и увенчавайки се с титлата на две от тях.

,,Интересно е, че Даниела Хантухова ми каза, че Федерер и неговият екип се отнасят към времето между Australian Open и мартенските американски ,,Мастърси” като предсезонна подготовка”, казва Уитакър.

,,Това е защото той играе множество демонстративни мачове и има много натоварено време, изпълнено с различни ангажименти, през декември; следователно Федерер не гледа на времето в декември точно като своята предсезонна подготовка.”

,,Съответно той вижда Australian Open като края на своя сезон. Очевидно с изключение на сезон 2017, когато той се завръщаше от контузия.” Уитакър затова смята, че това е причината швейцарецът да играе най-добрия си тенис именно в Индиан Уелс и Маями.

Уитакър също така коментира следващите планове на Федерер: „Тони Годсик сподели, че той няма да играе в Монте Карло. Очаква се да го видим в Мадрид. Интересно е да видим дали ще играе и в Рим. Подозирам, че той ще прецени след представянето си в Мадрид, но Рим е с най-сходни условия с Ролан Гарос.”

Свързани публикации: