тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно Рафаел Надал Роджър Федерер 

Федерер срещу Надал на демонстративен мач в Кейптаун

20-кратният шампион на турнирите от Големия Шлем – Роджър Федерер ще изиграе демонстративен мач срещу Рафаел Надал в Южна Африка в Кейптаун. Събитието ще се състои в петък, седми февруари 2020 г. от 20:00 часа. Мачът е организиран в подкрепа на образованието на децата в Африка, а двубоят ще бъде шестото издание на това събитие, но първото, което ще се проведе в Африка.

Грандиозната арена на Атлантическия бряг има капацитет да побере до 50 000 души и ще бъде идеалното място за опит да се постави нов световен рекорд за най-много зрители, които да гледат тенис мач. Хората ще могат да се насладят и на друго невероятно събитие – двубой на двойки между Роджър Федерер и Бил Гейтс срещу Рафаел Надал и Тревър Ноа (нещо не ново за събитие от подобен тип).

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

„Този ​​мач в Африка е сбъдната мечта“, каза Федерер. „Ще играя в родината на майка ми срещу моя най-труден съперник и приятел Рафа Надал. Споделяме не само любовта към тениса, но и към добрата кауза да дадем на децата по-добър старт в образованието и в живота. Това ще бъде един уникален момент както за мен, така и за семейството ми!”

Другият участник в сингъл срещата – Рафаел Надал пък заяви: „Роджър и аз сме споделили толкова вълшебни моменти на корта и извън него. Мисълта за пътуването ни до Кейптаун и играенето в полза на децата е нещо, което ме прави много щастлив. Ще бъда за първи път в региона – това ще бъде забавно.”

тенис | MV Тennis World

Билетите бяха пуснати в продажба през изминалия септември, като цената е съобразена, за да се гарантира, че мачът ще бъде достъпен за възможно най-много фенове. Всички приходи покрай събитието ще се дарят на фондацията на Роджър Федерер в региона, а пропуските са били разпродадени за минути.

Повече от петнадесет години Фондация ,,Роджър Федерер” участва в благотворителни програми в Африка и Швейцария, даващи на децата добър старт в образованието, а над един милион деца са се възползвали от интервенциите, като фондацията работи само с внимателно подбрани местни организации в дългосрочни партньорства и се стреми да доведе до системни промени и да има устойчиво въздействие. Тя има за цел да даде възможност на местното население да поеме отговорност за намирането на решения на проблемите, като едновременно определя съдържанието, организацията и финансите на тези решения. Фондацията организира инициативи за училищна готовност в Ботсвана, Малави, Намибия, Южна Африка, Замбия, Зимбабве и Швейцария на цена над 8 милиона долара годишно, достигайки до над 2000 основни училища и предучилищни групи.

Свързани публикации: