Федерер не срещна трудности срещу Хуркач и очаква Надал или Хачанов на полуфинал в Индиън Уелс!

Роджър Федерер се класира на полуфинал в Индиън Уелс след уверена победа над младия поляк Хуберт Хуркач с 6:4 6:4. Така швейцарецът в следващата фаза очаква Рафаел Надал или Карен Хачанов.

Двамата започнаха срещата с няколко комфортни подавания, като при 2:2 Маестрото увеличи оборотите в тениса си и след няколко агресивни акции, на които младокът не намери отговор, Федерер нанесе пробив.

Швейцарецът бе съвсем уверен в ударите си, като умело успяваше да варира с проявите си на корта, накъсвайки темпото благодарение на слайса си, късите топки и няколко изненадващи излизания на мрежата, като същевременно нижеше и поредица от уинъри от форхенда си.

Това като че ли стресна поляка, който не се чувстваше особено комфортно в тези моменти на мача, като той реализираше и не малко непредизвикани грешки, а впоследствие Федерер спечели всичките си сервис геймове до края на частта, доближавайки се след точно половин час игра на сет от полуфиналите.

Хуркач продължаваше с неточностите и във втория сет, а опитният му съперник само това и чакаше, за да реализира нов брейк, този път при 1:1.

Четвъртият поставен заемаше агресивна позиция на корта, навлизайки навътре в полето както при ретурите, така и по време на разиграванията, но когато му се налагаше, швейцарецът се и защитаваше по феноменален начин.

По-младият тенисист от двамата трябваше да разчита на уникални изпълнения и изключително прецизни прехвърлявщи удари, за да остане с реални шансове за обрат в двубоя и да не допусне пасив от двоен пробив.

Усилията на Хуркач се отплатиха, след като при 3:2 той достигна до точка за рибрейк след двойна грешка, както и два сбъркани форхенда на Федерер, но тогава последва поредната гениална импровизация от ракетата на Маестрото, който след два уинъра от дланния си удар, както и един ас, спаси подаването си.

Това, че петкратният шампион в Индиън Уелс се измъкна от тежката ситуация в предния гейм, даде още по-голяма увереност на Федерер, който започна да ,,лети” по корта, издействайки си по този начин скрит мачбол в сервис гейма на съперника, но тогава пък бе ред на Хуркач да се измъкне от трудно подаване благодарение на няколко неспасяеми начални удара.

Брилянтна къса топка обаче скоро означаваше 5:3 в полза на швейцареца, който все пак трябваше да сервира за успеха в мача. Тогава Федерер заигра по-разконцентрирано, допускайки да изостане с 30:40, но след три безметежни точки победата за четвъртия поставен бе факт.

Свързани публикации: