федерерATP Любопитно Роджър Федерер 

Федерер: Все още мога да печеля големи турнири

Роджър Федерер за последно спечели Шлем през 2018г. Той наближава 40-те и със сигурност мисли за пенсионирането си и избора на нови приоритети.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria
Федерер няма да играе повече през сезон 2020 поради операцията на коляното, като в момента се възстановява. Въпреки това Роджър не може да се оплаче от проблеми с контузии по време на кариерата си.
В интервю за Times UK той говори за състоянието и за плановете си. Изглежда, Федерер се чувства млад, както винаги, и е все така мотивиран да се състезава с най-добрите, докато е в Тура:
федерер
,,Все още съм много нетърпелив, много щастлив, много мотивиран, но знам, че трябва да мога да се състезавам с най-добрите, за да успея да печеля големи турнири. Както миналата година на Уимбълдън, когато бях толкова близо. Имам нужда от тези моменти “ – каза Федерер.
Швейцарецът също заяви, че ще разбере, ако времето му е изтекло, когато не може да се състезава на най-високо ниво:
,,Ако започна да губя във втори кръг всяка седмица, очевидно ще знам, че времето ми е дошло”.
федерер
Роджър говори и за промени в приоритетите. Докато е бил малък, това е било тенисът, но сега с децата си, които порастват, той ще трябва да направи някои промени в този списък. Основната мисъл на Федерер ще бъде неговото семейство, като той е готов да направи компромиси в кариерата си за тях:
„И тогава, разбира се, след като имате семейство, всичко се променя. Започвате да правите компромиси, знаете какъв е приоритетът: децата, семейството, съпругата и всичко “ – добави швейцарецът.
федерер

 

Свързани публикации: