тенис | MV Тennis WorldЛюбопитно 

Уимбълдън ще компенсира играчите, които щяха да попаднат в основната схема

Уимбълдън бе отменен за пръв път от времето на Втората световна война, като засега е единственият Голям шлем, който предприе тази крайна мярка. Организаторите обаче решиха да изненадат приятно играчите, компенсирайки ги финансово.

тенис | MV Тennis World

Турнирът ще раздаде общо 50 милиона паунда на състезатели, а всеки, който щеше да играе в основната схема на сингъл, предстои да получи премия в размер на 25 хиляди паунда, докато тези с ранглистата за участие в пресявките – по 12 500.

Двойковите специалисти и тенисистите в инвалидни колички също няма да останат забравени, получавайки съответно по 6500 и 5000 паунда на човек.

“Щастливи сме да обявим, че ще можем да помогнем на играчите, възстановявайки част от приходите, които щяха да получат на тазгодишното издание. Осъзнаваме трудността на тези месеци за всички тях, включително от финансов характер и се радваме да сме от полза. Голяма част от тях са очаквали нашия турнир, за да получат заслужените си възнаграждения и беше редно да им подадем ръка по някакъв начин” – завършва съобщението, което бе публикувано в официалния сайт на надпреварата.

Свързани публикации: