тенис | MV Тennis WorldWTA Български тенис 

Томова с нова разгромна победа; Шиникова и Вангелова допуснаха загуби

Първата ракета на България при жените – Виктория Томова продължи победната си серия като се наложи над туркинята Чемге Анил без да загуби гейм.

тенис | MV Тennis World

Българката диктуваше темпото през целия мач и не загуби концентрация, оставяйки без никакви шансове съперничката си. Така Вики остава водеща в групата си с 2 победи и 0 поражения.

тенис | MV Тennis World

Разиграване между Томова и Анил дори беше определено за точка на деня :

https://www.instagram.com/p/CCETvT3DxSG/?igshid=1rt8xlbrnsawa

 

Изабелла Шиникова пък допусна изненадваща загуба от световната номер 812 Божана Клинцов с 2-6 6-3 4-6.

тенис | MV Тennis World

Шиникова започна трудно мача си, като много от ударите ѝ излизаха в аут, което позволи на опонентката й да спечели откриващата част за 45 минути. Във втория сет нещата за българката започнаха да се подреждат, а при противничката ѝ се появиха много грешки и така Белла вкара мача в решаващ сет. В него за съжаление малко не стигна на втората ни ракета да спечели мача, имайки 3 възможности за пробив да се върне в мача, но не успя да ги реализира.

тенис | MV Тennis World

Ани Вангелова също записа дебют в надпреварата, ала отстъпи с 0:6 0:6 на опитната сръбкиня Ивана Йорович. Сервисът не работеше за Ани и тя не успяваше да си спечелва лесни точки с него, а точно обратното, допускаше много двойни грешки, което се оказа решаващо за изхода на мача.

тенис | MV Тennis World

Свързани публикации: