тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно 

Тийм: Ясно е, че в живота ни сега има много по-важни неща и всички трябва да свършим своята роля

Световният №3 Доминик Тийм сподели, че в момента тенисът не е най-важното и всеки трябва да помогне в борбата с коронавирусната епидемия.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

По-голямата част от клей сезона е отменена поради епидемията от коронавирус, но French Open все още се очаква да се проведе, тъй като FFT премести началото на събитието на 20 септември.

Тийм, който е финалист в последните две издания на French Open, има цялото право да бъде разочарован от отмяната на сезона на клей, тъй като той вече е вторият най-добър тенисист на тази настилка – точно след Кралят на клея – Рафаел Надал.

“Вчера вечерта научих, че целият сезон на клей е отменен и че турнирите ще продължат от 8 юни”, каза Тийм. „Ясно е, че в живота ни сега има много по-важни неща и всички трябва да свършим своята роля.” 

тенис | MV Тennis World

“Въпреки това, това са много драстични и драматични мерки за всички играчи, но ние трябва да се научим да се справяме с тях.” Сезонът на трева трябва да започне на 8 юни и Тийм разкри, че планира скоро да започне подготовката си.

26-годишният австриец изигра най-добрия си тенис на тази настилка през 2016 г., когато завоюва дебютната си тревна титла в Щутгарт, след като на полуфинала надви Роджър Федерер, а на финала – Филип Колшрайбер.

тенис | MV Тennis World

След като тениc cезонa беше временно преуcтaновен поради вируса COVID-19, ние от MV Tennis World решихме да направим алтернативен тенис сезон за експерти “MV World Tour”. Повече за играта може да прочетете тук.

Свързани публикации: