тенис | MV Тennis WorldATP Лондон Мастърс Обзори Стефанос Циципас 

Тийм пречупи Зверев и ще се изправи срещу Циципас в спор за дебютна титла на Финалния Мастърс!

Доминик Тийм отново показа невероятно израстване и сломи миналогодишния шампион – Александър Зверев, в полуфиналите на заключителния Мастърс в Лондон! Австриецът надделя след 7:5 6:3, за да се класира за първия си финал в Лондон, където ,,Доминатора” ще се изправи срещу Стефанос Циципас, като двамата ще се сблъскат в спор за първата си титла на Финален Мастърс. Днешната победа на Доминик гарантира и четвъртото място в края на годината за първата ракета на Австрия.

Двамата започнаха двубоя на високи обороти, като в разиграванията се забелязваше висок интензитет. Първият, който трябваше да отразява точка за пробив, бе Тийм във втория си сервис гейм, но след безответен първи начален удар опасността не заличена.

В последвалото си подаване Доминик отново бе застрашен от пробив, но комбинация от нов силен сервис и завършващ форхенд не позволиха на Зверев да се откъсне с преднина от брейк.

Впоследствие двамата започнаха комфортно да печелят сервис геймовете си до 6:5, когато изведнъж ръката на германеца рязко се скова и след няколко фрапиращи грешки Саша изостана с 15:40, давайки два сетбола на съперника си.

Първият бе заличен, но при втория Зверев инкасира неприятна двойна грешка, чрез която немецът предаде откриващата част.

Във втория сет Тийм затвърди подема си, като при 3:2 австриецът реализира нов пробив на сметката си след поредица от невероятни пропуски на Зверев, сред които два рутинни смача и удобен бекхенд.

Макар че следващото подаване на Тийм представляваше трудност, тъй като австриецът трябваше да спасява точка за моментален рибрейк, нов безответен форхенд уинър не даде реален шанс на миналогодишния шампион за завръщане в срещата, а до края на двубоя ,,Доминатора” бе повече от безкомпромисен, като още при първия си мачбол след поредния си блестящ печеливш форхенд по правата Тийм се класира за финала в Лондон!

Свързани публикации: