тенис | MV Тennis WorldUS Open 2020 ATP Обзори 

Тийм постигна изненадващо лесен успех над Оже-Алиасим и е четвъртфиналист в Ню Йорк!

Доминик Тийм победи намиращия се в наглед свирепа форма Феликс Оже-Алиасим в последователни сетове, за да се класира за четвъртфиналите в Ню Йорк! Това стана факт след 7:6(4) 6:1 6:1, като в битка за мястото сред последните четирима на US Open 2020 „Доминатора” ще се изправи срещу Алекс де Минор, който по-рано днес се справи със съпротивата на Вашек Поспишил след крайното 7:6(6) 6:3 6:2.

В началото си двубоят бе изпълнен с продължителни разигравания от основната линия, в които тенисистите разгръщаха цялата си мощ в опитите си да контролират точката.

Тийм пръв реализира пробив в средата на първата част, като вторият поставен в надрпеварата задържа до предимството си до 5:4, когато обаче ръката му трепна, а това позволи на Феликс да се завърне ударно в сета.

тенис | MV Тennis World

В крайна сметка се стигна до дълъг гейм, но в него по-богатият опит на Тийм си пролича, като австриецът всъщност се нуждаеше само от един минипробив, за да се откъсне напред в отделните части.

Нивото на младока драстично спадна през втората част, като блестящите уинъри от началото на срещата бяха заменени с множество фрапантни грешки.

С течението на двубоя ставаше все по-ясно, че Оже-Алиасим не е съвсем наясно как да противодейства ефективно на високопоставения си съперник, който на свой ред премина през втория сет набързо, за да се добере само на една част от крайния успех.

тенис | MV Тennis World

Картинката в третия сет не бе много по-различна от предходния такъв, като Тийм продължаваше да засипва опонента си с гениални отигравания, докато Оже-Алиасим все повече започваше да прилича на човек, примирил се със съдбата си на губещ в двубоя.

тенис | MV Тennis World

Финалистът от Мелбърн набързо реализира двоен пробив, докато канадецът изпитваше главоломни затруднения в опитите си да печели дори точки на свой начален удар. При 5:1 последва нова блестяща изява от ретур от страна на Тийм, който след поредния брейк на сметката си се поздрави с победата в този сблъсък.

Свързани публикации: