тениса се завръщаЛюбопитно Обзори 

Тенисът се завръща през май! Ще стартира нова надпревара – Ultimate Tennis Showdown със силни играчи

Тенисът се завръща в академията на Патрик Моратоглу още в средата на май! Тя ще бъде домакин на петседмичен турнир, за да даде шанс на тенисистите да се завърнат на корта по време на COVID-19 пандемията.

Първото издание на Ultimate Tennis Showdown (UTS), което има за цел да запълни дупката, получила се заради здравната криза, ще се проведе без зрители на съоръженията в Южна Франция и ще има пряко излъчване се поcочвa в изявление, дадено в събота.

Разбира се, събитието ще се съобрази с изискването на местните власти за социално дистанциране, за да се запази здравето на състезателите, треньорите и минималния екип, обслужващ турнира.

 

Нaдпревaрaтa ще cтaртирa около 16-17 май и в следващите пет седмици ще се провеждат по десет срещи през уикендите. Това са около 50 мача за месеците май и юни.

тенис | MV Тennis World

Откриващият двубой ще е между Алексей Попирин и световния № 10 Давид Гофен, а пълният списък на тенисистите ще бъде обявен много скоро по думите на организаторите.

Феновете ще имат възможност да чуват разговорите между играчи и треньори и тенисистите ще могат да изразяват емоциите си по-свободно на корта.

„Зрителите, които гледат от къщи ще имат възможност да се почувстват много близо до тенис звездите, благодарение на новия формат!“ – сподели бащата и треньор на световния № 103 Алексей Попирин, „Няма съмнение, че UTS с вълнуващите мачове на сингъл и милиони US долари награден фонд ще се превърне в най-завладяващото тенис събитие!“

Текст: Съc cъдейcтвието на Радостина Дюлгерова

Свързани публикации: