тенис | MV Тennis WorldЛюбопитно Новак Джокович 

Спортен журналист разкритикува Кирьос и защити Джокович

След като четирима от състезавалите се в организирания от Джокович демонстративен турнир се разболяха от коронавирус, световният номер едно и останалите тенисисти, взели участие в надпреварата му, събраха много негативни реакции. Критиката не подмина и Зверев, който дори беше заснет да купонясва в препълнен клуб в Монако, след като публично се извини за евентуалната опасност, която може да е причинил, и обеща, че ще си наложи самоизолация от 14 дни, която очевидно не успя да спази.

Ето какво написа спортният журналист – Лукас Зарер относно двата скандала: По отношение на ситуацията със Зверев: ,,Това беше негова грешка, но не разбирам защо толкова хора се бъркат. Самият Кирьос допуска много грешки. Би било по-добре за него да се поправи, а не да критикува останалите”.

Лукас също така защити Джокович: „Той не извърши престъпление. Всички ние грешим, но не разбирам защо толкова го критикуват. Бях в Ница, видях снимки и от други градове – по нищо не се различават от Белград, когато посрещаше турнира. Обвиненията към Джокович са прекалено долни”.

Краинович
Австрийският експерт не пропусна и да спомене детайли около състоянието на Тийм: ,,Доминик каза, че е дал проби веднъж в деня, след като излязоха положителните резултати на останалите играчи, участвали в Adria Tour. Карал е до летището, за да се тества и след негативните резултати е отишъл да тренира – „Не виждам защо да си стоя вкъщи, след като съм здрав” – казва австрийският тенисист.
тенис | MV Тennis World

Свързани публикации: