тенис | MV Тennis WorldРим 2020 ATP Обзори 

Синер се справи със съпротивата на незаинтересования Пер

Яник Синер постигна рутинна победа над Беноа Пер в първия кръг от Мастърса в Рим след 6:2 6:1. Французинът макар че не блесна с игра, за сметка на това впечатли феновете по телевизията с изключително колоритно поведение, като Беноа участваше в постоянни пререкания със съдията на стола, сблъскваше често своята ракета с повърхността на корта и още много други.

Яник стартира двубоя с ранен пробив, който доведе до преднина до 4:1 за младия представител на домакините. През това време Пер бе зает да спори за отпечатъци със съдията, както и че часовникът, отмерващ позволеното време между точките, се спира при сервиса на Синер.

Негативното отношение на французина му коства още един инкасиран пробив, а след само 29 минути на корта италианецът се оказа във водеща позиция на корта.

Фиаското на Пер продължи и във втората част от двубоя, като французинът настъпваше основната линия при изпълнение на начален удар, което не му помагаше в каузата му да се опази от допълнителни пробиви.

Яник само това и чакаше, за да спечели нови два гейма от ретур, а така след по-малко от час, прекаран на корта, италианецът се класира за втория кръг на надпреварата.

Свързани публикации: