тенис | MV Тennis WorldATP Москва 2019 Обзори 

Сепи сложи точка на амбициите на Хачанов за първа титла у дома; Манарино пречупи Лайович

Андреас Сепи изигра впечатляващ двубой, за да отстрани втория поставен в Москва – Карен Хачанов. По този начин след 3:6 6:3 6:3 за два часа и девет минути на корта италианският ветеран сложи точка на мечтите на руснака за първата му домашна титла.

Продължителните разигравания бяха неизменна част от началото на двубоя, като все пак Карен намираше начин да ,,каже последната дума” в повечето точки благодарение на мощните си удари.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Съответно след два пробива в своя полза представителят на домакините се добра на сет от крайния успех, като във втория той имаше и честта да подава пръв.

Сепи изведнъж обаче заигра значително по-разнообразно и умело движеше опонента си по ширината на корта, а грешките от ракетата на Хачанов зачестяваха все повече. Италианецът успя да се поздрави с пробив, а при 5:3 дублира постижението си, за да предизвика решаваща част.

В нея наглед Хачанов държеше нещата под контрол, след като поведе с 2:0, но последва нов колапс у играта на младока, който до края на срещата се поздрави с едва още един гейм.

Сепи, от своя страна, се класира за полуфиналите в Москва, където ветеранът ще се изправи срещу Адриан Манарино, който съумя да пречупи четвъртия поставен в основната схема – Душан Лайович, след крайното 7:6(4) 6:1.

В откриващия сет пробиви нямаше, а тенисистите успешно употребяваха началния си удар, за да си изградят начално предимство по време на разиграванията, които като цяло рядко биваха спечелвани от посрещащия.

Така се стигна до тайбрек, в който Манарино изведнъж елиминира неточностите от играта си изцяло, докато у представянето на Лайович се забелязваха все повече нерви, които в крайна сметка пратиха частта в полза на френския левичар.

тенис | MV Тennis World

Адриан започна втория сет по страхотен начин, след като реализира първия пробив в мача при 1:1 след продължителен гейм, а оттам нататък имаше един тенисист на корта и това бе Манарино, който след още четири поредни гейма на сметката си се превърна във втория полуфиналист в руската столица.

Свързани публикации: