СакариWTA 

Сакари обърна Бенчич, Бертенс се справи с квалификантката Потапова

Шестата поставена в Санкт Петербург Мария Сакари успя да победи първата поставена Белинда Бенчич. След като загуби първия сет, Сакари успя да спечели след 2:6 6:4 6:3.

Сакари

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Въпреки че Бенчич беше много агресивна от дъното на корта, Сакари все пак намери начин да се противопостави на играта на швейцарката. Тя успявяше да неутрализира голям процент от първите сервиси на Бенчич и да направи чудесни завършващи удари по правата, като и двете тенисистки направиха по осем двойни грешки. В крайна сметка Сакари се оказа по-стабилна във важните моменти и заслужено спечели мача.

Сакари

На полуфиналите гъркинята ще играе срещу Елена Рибакина от Казахстан.

Втората поставена Кики Бертенс имаше затруднения във втория сет, но успя да спечели мача в два сета срещу квалификантката от Русия – Анастасия Потапова, с 6:4 7:6(3) за 1 час и 50 минути.

Сакари

След като двете си размениха по няколко пробива в началото на срещара, Бертенс накрая направи решителен такъв и спечели първия сет. Във втория сет Потапова достигна до 5 на 3 и сервираше за успеха в частта, но беше пробита на нула. Така се стигна до тайбрек, в който втората поставена беше повече от убедителна, като нидерландката го спечели със 7 на 3 точки.

Сакари

На полуфиналите тя ще се изправи срещу Екатерина Александрова, която днес спечели след отказване на третата поставена – Петра Квитова, заради контузия.

Сакари

Свързани публикации: