ATP Cинcинaти 2019 Обзори 

Рубльов взе реванш от Басилашвили след обрат; Вердаско се отказа по средата на мача си

Андрей Рубльов съумя да вземе реванш от Николоз Басилашвили, след като през изминалия месец руснакът отстъпи на същия съперник на финала в Хамбург. Днес Андрей се наложи в Синсинати след обрат и 6:7(4) 6:4 6:2, като във втори кръг той ще се изправи срещу Стан Вавринка.

В първата част двамата бяха категорични на начален удар, като в последвалия дълъг гейм Рубльов взе първи авансът, за да поведе с 3:1 точки. В този момент обаче Басилашвили се разигра и спечели шест от следващите седем разигравания, за да излезе напред в резултата.

Във втория сет двамата бяха равностойни до 4:4, когато грузинецът допусна куп неточности, костащи му нулев брейк, а след още четири поредни точки на сметката на младока частите бяха изравнени.

В решителния сет добрата игра на Николоз съвсем се изпари, а Рубльов се възползва от това по най-добрия начин, за да прекърши опонента си и набързо да се добере до крайната победа в тази среща.

Беноа Пер пък се нуждаеше от само 49 минути, за да стигне до втория кръг в Синсинати, тъй като след края на първия сет в мача си срещу Фернандо Вердаско испанецът взе решение да се оттегли от двубоя поради контузия.

Още в началото си личеше, че Нандо изпитва някакво неразположение, а Пер започна с моментален пробив. Във всеки следващ гейм на левичаря французинът достигаше до брейкбол след брейкбол, но до двоен пробив така и не се стигна. Макар че Вердаско видимо се мъчеше, той оставаше близко в резултата, но Пер бе безкомпромисен на начален удар до края на откриващата част, когато ветеранът реши да сложи край на мъченията си.

Свързани публикации: