Ролан ГаросЛюбопитно 

Ролан Гарос: Готов е покривът на корт “Филип Шатрие”

Ролан Гарос е следващият турнир от Големия Шлем, като новото тази година ще бъде новопостроеният прибиращ се покрив на централния корт в Париж – корт “Филип Шатрие”.

Откритото първенство на Франция е един от турнирите с най-богата история в Тура, а в допълнение с новата придобивка на централния корт надпреварата се превръща в четвъртия и последен турнир от Големия Шлем, който разполага с прибиращ се покрив. Постройката ще помогне на организаторите на турнира да се справят по-лесно с прекъсванията поради дъжд, тъй като тогава най-големите мачове ще бъдат играни на закрито на корт “Филип Шатрие”.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Ролан Гарос

Покривът, на който ще бъдат нужни около 15 минути да се затвори, е изграден от 11 отделни части, всяка от които тежи 330 тона. Според организаторите на турнира сглобяването на отделните части и отнело около осем месеца – месец по-малко от предвиденото. Отделните части са изработени в работилници близо до Венеция в период от две години и ще покрият площ от общо един хектар.

Ролан Гарос

Новият покрив ще бъде подложен на няколко теста преди старта на тазгодишния Ролан Гарос, който започва на 24 май.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1225083339624919041?s=19

Построяването на покрива ще доведе до промени и в разпределението на мачовете на турнира. Според някои източници всички четвъртфинални мачове (били те мъжки или женски) ще се провеждат на корт “Филип Шатрие”. За четвъртфиналите на сингъл ще има две сесии на ден – първата ще започва в 12:00 ч. на обяд, а втората в 17:00 ч. следобед. Всяка сесия ще съдържа по един женски и по един мъжки мач.

Ще бъдат поставени прожектори на корт “Филип Шатрие”, корт “Сюзан Ланглен”, корт “Симон Матю” и корт №14.

Резултат с изображение за „court suzanne lenglen“

Източници: CNN Sports и Essentially Sports

Свързани публикации: