тенис | MV Тennis WorldРоджър Федерер Любопитно 

Роджър Федерер разкри кой е любимият му отказал се тенисист

На фона на глобалната епидемия от коронавирус, заради която тенис сезонът беше отменен поне до средата на месец юли, тенисистите изглежда, че намират с какво да се занимават по време на необичайната си почивка от тура. Те прекарват ценно време със своите семейства и също така намират време да общуват с феновете си в социалните мрежи. В четвъртък Роджър Федерер отговори на публикация на Tennis TV в социалната мрежа Twitter и избра опцията “да върна любимия си отказал се тенисист в тура”.

В отговор на туита на Федерер любителите на тениса бяха много ентусиазирани и искаха да разберат кой всъщност е “любимият отказал се тенисист” на Маестрото. Те започнаха да публикуват своите предположения и тагваха швейцареца в своите постове. Роджър търпеливо отговаряше на своите фенове от цял свят и по този начин осъществи цяла интерактивна сесия с тях.

Ето и по-интересни предположения на феновете на Федерер

По всичко личи, че световният №4 Федерер наистина иска да върне в тура бразилския тенисист и трикратен шампион на Ролан Гарос Густаво Куертен, тъй като на това предложение той отговори с категоричното “”Даааааа!!!”.

 

Някои от феновете на Маестрото дадоха предложение и с триктратния шампион на турнири от Големия Шлем Стефан Едберг. Именно представителят на Швеция е бил един от идолите на Роджър, когато е бил дете.

Пийт Сампрас определено не може да бъде елиминиран от списъка на Федерер с любими тенисисти. И до ден днешен победата на швейцареца в четвъртия кръг на Уимбълдън през 2001 г. срещу Сампрас остава една от неговите любими. На този ден Федерер играеше срещу своя идол за първи път. Това също беше и първия път, в който той се появи на централния корт на Уимълдън.

Един от феновете дори гласува за съпругата на Роджър – Мирка, която също е била професионална тенисистка.

За своята сънародничка, която спечели титли от Шлема и завоюва №1 в световната ранглиста на 16-годишна възраст, Мартина Хингис, Федерер каза: “обичах да я гледам как играе.”

Тези, както и още много от отговорите на феновене на Роджър Федерер, може да намерите на стената на Маестрото на стената му в Twitter.

Федерер

 Източник: Essentially Sports

 

Свързани публикации: