Раонич сложи край на приказката за Кецманович

Милош Раонич сложи край на участието на Миомир Кецманович, който се превърна в една своеобразна “Пепеляшка” по време на турнира. Днес обаче канадецът показа значително по-стабилен тенис от младия си съперник и го надигра с 6:3 6:4.

Още в първите минути разликите в класите беше очевидна и мощният Раонич обсипваше тинейджъра с канонада от тежки форхенди. Сърбинът бързо бе изтласкан далеч зад основната линия, а не след дълго Милош вече имаше аванс от 3:0 гейма.

В шестият гейм при 30:30, тинейджърът имаше възможност за връщане на брейка след като канадецът излезе на мрежата с неубедителен ъпроуч и макар младокът да беше в неизгодна позиция, той успя да пласира впечатляващ пасингшот по късия диагонал от бекхенда си.

13-тият поставен обаче не трепна и с помощта на вездесъщия му сервис отрази опасността. Докрая на сета двамата подаваха отлично и статуквото се запази, което прати частта в полза на по-опитния състезател, а статистиката сочеше, че гигантът не е загубил нито една точка на първия си сервис.

В следващия сет квалификантът показа съвсем друго лице и покачи значителното своето темпо, като не се страхуваше да атакува мрежата, където показваше завидни рефлекси.

Миомир все по-често варираше с позицията си на ретур, което му носеше известни дивиденти, но противникът му намираше начин да удържа сервис геймовете си и резултатът се движеше напълно равностойно до 3:3.

Тогава Милош нанесе решителния си удар, като пласира серия от топовни дланни удари, а в същото време показа и отлична вариативност със сечените си бекхенди, които “убиха” ритъма на Кецмановиц.

В крайна сметка Раонич си извоюва правото да сервира за успеха в двубоя и с нова порция бомбени начални удари сложи точка на спора.

Следващото препядствие пред роденият в Подгорица тенисист ще бъде Гаел Монфис или Доминик Тийм, които ще играят тази нощ около 04:00 българско време.

 

 

 

 

 

Свързани публикации: