тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно 

Поспишил с позицията си за Адриа Тур и евентуалното провеждане на Ю Ес Оупън

Адриа Тур продължава да бъде тема номер 1 в тенис света, а редица лица, свързани със спорта изразиха мнението си дали надпреварата е трябвало изобщо да се състои, като занижените мерки за сигурност бяха масово порицани.

Канадският тенисист Вашек Поспишил също даде становището си по въпроса, но той е далеч по-умерен в позицията си. Поспишил смята,че Джокович е имал чисти намерения при организацията на надпреварата, но моментът не е бил дотам подходящ.

тенис | MV Тennis World

“С Новак успяхме да си разменим няколко съобщения и усетих, че дълбоко съжалява за случилото се. Наистина е жалко, защото каузата бе благотворителна и той искаше да върна тениса в страните от бивша Югославия. Идеята беше добра, ала реализацията твърде прибързана. Сигурен съм, че той си е извлякъл поуките”.

Относно шансовете за провеждането на Ю Ес Оупън

Американското правителство даде разрешение за провеждането на надпреварата в Ню Йорк, като предварителните дати са налице (31 август -13 септември). Канадецът обаче изглежда песимистично настроен по отношение на тази перспектива и сподели,че шансовете се влошават с всеки изминал ден.

тенис | MV Тennis World

“Има твърде много неясноти. Какво например ще стане, ако някой даде положителна проба? Колко време ще трябва да се самоизолираме? Голяма част от играчите със сигурност обмислят да не пътуват за САЩ, но се появава проблемът с ранглистата. Много тенисисти ще трябва да се разделят със значително количество точки, което ще ги принуди да участват. Мисля си, че организаторите трябва да се допитат до нас по тази тема и да стигнем до съвместно решение, тъй като това е една от основните дилеми за всички в Тура”.

 

Свързани публикации: