тенис | MV Тennis WorldATP Marrakech Open Обзори 

Пер и Андухар ще определят шампиона в Маракеш

Беноа Пер сътвори обрат и спечели първия си мач от четири опита срещу Жо-Вилфред Цонга. По-младият французин стори това след 2:6 6:4 6:3 за малко под два часа игра.

В първия сет Цонга бе значително по-убедителният тенисист на корта, пробивайки още в самото начало на двубоя.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Жо контролираше разиграванията умело с мощния си форхенд, докато Пер не намираше начин да противодейства на съперника си в тези моменти на срещата. Така след 33 минути игра Цонга си осигури сет аванс.

Във втората част обаче Беноа заигра по-спокойно, докато изведнъж в играта на тъмнокожия французин се появиха необясними грешки.

Така Пер набързо поведе с 5:2 и двоен пробив. Все пак Цонга върна единия от брейковете, но при втория си опит за затваряне на сета, 69-тият в света бе непоколебим, форсирайки трета решителна част.

В нея пръв проби Жо-Вилфред за 3:1, но това се оказа и последният гейм, до който по-възрастният французин щеше да се докопа в този двубой.

Пер заигра изключително концентрирано, а Цонга изпадна в криза, като за следващите четири гейма 116-тият в ранкинга записа само четири точки на своята сметка.

Така Пер поведе с 5:3, когато на ретур той достигна до 0:40 и три поредни мачбола. Те обаче бяха заличени от опитния Цонга, който скоро трябваше да отразява и четвърти мачбол. Тогава последва изключително деликатна ситуация, в която вторият сервис на Цонга вероятно излизаше с милиметри в аут, което щеше да коства мача на бившия номер пет в света, но съдията на стола – Мохамед Лаяни, коригира уайнсмена, точката бе преповторена и впоследствие Цонга заличи и този мачбол.

Всичко това вбеси темпераментния Пер, който все пак запази самообладание, а при петата си възможност за спечелване на мача той предизвика поредната грешка от ракетата на съперника си, по този начин класирайки се на финала в Маракеш.

 

Там Пер ще се изправи срещу Пабло Андухар, отстранил третия французин в полуфиналната фаза на турнира – Жил Симон, след убедителното 6:1 6:1 за един час и 13 минути игра.

Андухар започна мача ударно, повеждайки набързо с 4:0 гейма. Симон тогава намали разликата в резултата, печелейки първото си подаване за срещата, но това бе всичко, до което французинът се докопа в този сет.

Жил видимо изглеждаше уморен и правеше нетипични за играта си грешки, а трикратният шампион в мароканския град се възползваше от ситуацията по възможно най-добрия начин.

Във втория сет Симон спечели още първия си сервис гейм, но за негова жалост испанецът не му позволи да направи нещо по-значимо в рамките на този мач, а след серия от пет поредни спечелени гейма Андухар се класира на четвъртия си финал в Мароко.

Свързани публикации: