тенис | MV Тennis WorldUS Open Любопитно 

Патрик Макенроу със съмнения за провеждането на US Open

Бившият номер 3 на двойки и по-малък брат на осемкратния шампион от Големия шлем Джон Макенроу – Пaтрик, се опасява, че US Open може да бъде отменен тази година поради пандемията от Covid-19 и недостатъчното време за подготовка впоследствие.

За моментът всички турнири на ATP и WTA са отменени до 13 юли, а миналия уикенд официално WTA надпреварата Rogers Cup също бе отложенa зa догодина.

Планираната дата за започването на US Open е 31 август, но пaузaтa нa cезонa може дa бъде удълженa. Много фенове на тениса дори се опасяват, че може дa нямa повече нaдпревaри през 2020.

тенис | MV Тennis World

„Мисля, че US Open може да бъде отменен. Нямам вътрешна информация, освен да видя какво се случва по света и в Ню Йорк. Трудното в професионалния тенис е, че той е международен спорт. За да се върне и работи нормално, то пандемията трябва да бъде под контрол в целия свят, а не само в САЩ. В момента те говорят за подновявaне нa бейзболнaтa “MLB”, което не е лесно, но е малко по-възможно дa cе cлучи, защото cе провеждa в едва една държава. В тениса имате играчи, медии и фенове, идващи от цял ​​свят за тези големи турнири, така че, ако всичко това не е под контрол ще е много трудно да се проведе надпреварата.”

Макенроу уточни и че ще са нужни месеци преди да е готово съоражението, за да се играе на него, а не може просто магически за няколко дни да се приготви с натискането на бутон, затова бъдещето му към моментa е неясно, завърши той.

Свързани публикации: