тенис | MV Тennis WorldWTA Обзори 

Осака очаква Андрееску; Вожняцки среща Касаткина

Наоми Осака показа невероятен тенис и се класира за четвъртфиналите на надперварата в Пекин, след като отстрани 24-тата в света Алисън Риск с убедителното 6:4 6:0. Наоми влагаше много голяма сила в ударите си и именно това ѝ донесе категоричността в срещата, а Риск просто не издържа на високото темпо на игра. Алисън трудно се нагласяше за ударите си от основната линия, както и допускаше доста грешки, когато се опитваше да се озове в близост до мрежата, като всичко това принуди америкнатата да се предаде за малко повече от час и десет минути на корта.

Така в следавщия кръг на турнира Осака ще се изправи срещу младата Бианка Андрееску, в може би първото издание на бъдещото велико съперничество.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

тенис | MV Тennis World

В друта среща през деня Каролин Вожняцки записа лесна победа над чехкинята Катерина Синякова, като миналогодишната шампионка се наложи със 7:5 6:4. Макар че Вожняцки не показа много убедителна игра, датчанката все пак имаше своите моменти, благодарение на които надделя в най-важните части.

В следващия си мач Каролин ще се изправи срещу Дария Касаткина. Световната номер 45 отстрани своята сънародничка Екатерина Александрова, а Касаткина си осигури победа с 6:4 6:3 в първия двубой помежду им. Независимо че в крайна сметка надделя, Дария отново показа несигурност на корта, като допусна опонентката си да достигне до общо 11 възможности за пробив в хода на двубоя, което доста усложни мача ѝ, но до загуба на сет така и не се стигна.

Свързани публикации: