тенис | MV Тennis WorldНовак Джокович Adria Tour ATP 

Новак Джокович също даде положителна проба за COVID-19

Преди два дни стана ясно, че първата ракета на България – Григор Димитров, е дал положителна проба на тест за COVID-19, след като взе участие в две издания от балканското турне- Adria Tour. Поради възможността и останалите играчи в надпреварата да бъдат носители на вируса, финалът в Задар бе отменен. Освен той самият, заразена е и жена му Йелена Джокович. Двамата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Веднага след излизането на новината пък Новак публикува и своя официална позиция.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

ВИЖТЕ ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА ДЖОКОВИЧ!

Всички играчи бяха принудени да се тестват, като в това число и световният номер едно и организатор на турнира – Новак Джокович. Сърбинът отказа да бъде подложен на проба за COVID-19 в Задар, поради което Новак се тества чак когаго се прибра в Белград. За съжаление на всички фенове, пробата на Джокович е положителна.

Вчера стана ясно, че представителят на домакините – Борна Чорич, който игра двубой срещу Гришо в събота, също е заразен с коронавирус. Освен него, положителни проби дадоха и наставникът на Димитров – Крис Гро, Алгис Христов, и кондиционният треньор на Джокович – Марко Паники.

тенис | MV Тennis World

Все пак има и положителни новини – Чилич, Зверев, Рубльов и родителите на Григор са с отрицателни проби. Още преди резултатите да излязат, Новак заяви, че той, както и семейството му, ще бъдат в 14-дневна карантина, за да бъдат сигурни. Но след като стана ясно, че Джокович също е заразен с COVID-19, той ще бъде принуден да се изолира.

 

Свързани публикации: