тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно Стефанос Циципас 

Нетипична сцена на тренировка на Циципас

Стефанос Циципас проведе една от първите си тренировки на кортовете на Ролан Гарос преди началото на надпревара. Любопитното на заниманието му днес обаче не беше даден елемент и като цяло не беше свързан и с тениса, а с хобито на младия талант извън спорта – видео блога му.

Стефанос бил подканван от баща си да изпълни даден елемент на корта, докато през това време той е давал наставления на свой приятел извън полето за това по какъв начин да го снима. Впоследствие младият грък, смеейки се, дори спрял за малко упражнението, което в този момент тренирал, за да отиде и да покаже на оператора отново нещо относно снимките, а през това време Апостолос – баща му, въздъхнал в знак на безпомощност.

Така и отново виждаме силното влияние на социалните медии и това по какъв начин те пречат на играчите да се средоточат – нещо за което Ферер говореше още в началото на сезона, и поставя въпроса за това кое е приоритет за младите играчи – интернет славата или успешната тенис кариера.

Гъркът е с високи очаквания към идващия Ролан Гарос, където той е шести поставен и започва срещу Максимилиан Мартерер. През миналата година Стефанос имаше лошата участ да играе във втори кръг срещу финалиста от 2018-та – Доминик Тийм, като Циципас бе надигран в четири сета.

Свързани публикации: