тенис | MV Тennis WorldAustralian Open 2020 ATP Обзори 

„Непобедимият” Рубльов преклони глава пред безупречен Зверев в последователни сетове

Александър Зверев продължава да впечатлява на тазгодишното Открито първенство на Австралия, като германецът съумя да надделее над непобедения до днес млад руснак в лицето на Андрей Рубльов. Саша се справи със задачата си в последователни сетове след 6:4 6:4 6:4 и продължава да бъде единственият тенисист в основната схема без загубен сет.

Пробив в „Тилдъновия гейм” осигури първата част в полза на немеца, като Зверев впечатляваше със завидна константност в ударите си от основната линия. Рубльов, от друга страна, допускаше прекалено много непредизвикани грешки, които не му позволяваха да се добере до каквито и да било шансове през първия сет.

Статуквото на корта се запази и през следващата част, когато седмият поставен стартира с ранен брейк, който впоследствие позволи на Саша да се добере на сет от първия си четвъртфинал в Мелбърн.

https://twitter.com/doublefault28/status/1221740679493226508?s=20

Двамата бяха малко по-равностойни в третия сет, но при 4:4 последва поредния пробив на сметката на Саша, който скоро лесно отсервира мача, за да се класира на четвъртфинал по крайно убедителен начин.

Свързани публикации: