тенис | MV Тennis WorldЛюбопитно Роджър Федерер 

,,Невероятно е колко бърз е Роджър Федерер” – Давид Гофен

В интервю белгиецът Давид Гофен похвали дълголетието на Роджър Федерер. Тенисистът каза: ,,Невероятно е колко бърз е Роджър Федерер, той става на 38 тази година. Има също така млади играчи, които напират и играят толкова добре и искат да стигнат до върха.

И тогава идват Рафа и Джокович, които наистина доминират тура. Интересно е, всичко може да се случи. Има много различни играчи – млади и не толкова млади. Ще бъде интересно да се види как турнирите от Големия Шлем ще се развият. Всичките Мастърси през тази година имаха различен победител, което показва, че е отворено, всеки турнир е отворен. Ще видим, но Федерер, Надал и Джокович са определено много трудни за побеждаване в пет сета.”

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Запитан за това как се чувства, Гофен отговори: ,,Чувствам се уверен след тежките времена, през които преминах. Надявам се да се завърна дори още по-силен. Но това не трябва да бъде ментално загърбено. Трябва да знам откъде идвам – контузии, смяна на треньор. Понякога можеш да бъдеш леко нетърпелив или нетолерантен към себе си. Ние трябва да продължаваме да се борим и да направим така, че играта ми да еволюира.”

Гофен достигна върховното седмо място в ранглистата, след като загуби заключителния сблъсък на финалите на АТР в Лондон през 2017 година от нашия Григор Димитров.

Свързани публикации: