тенис | MV Тennis WorldСтефанос Циципас 

Невероятен Циципас продължава без загубен сет в Марсилия и достигна финал след впечатляваща победа над Гофен!

Стефанос Циципас е финалист в Монпелие! Той стори това след изключително впечатляваща победа над представящия се на високо ниво през тази седмица Давид Гофен след 7:6(1) 6:2. На финала утре в 15:00 часа българско време Циципас ще се изправи срещу Михаил Кукушкин.

Още от началото на двубоя станахме свидетели на разигравания на много високо темпо, които често завършваха с блестящи отигравания. Гофен бе изключително солиден от основната линия, а Циципас често комбинираше атаките си от дъното на корта с ефективни изяви на мрежата.

Двамата бяха съвсем непоколебими на начален удар и до 5:5 никой не можеше дори да си помисли за пробив, когато последва спад в представянето на първия поставен, а белгиецът се възползва по най-добрия начин, нанасяйки първия пробив в мача. тенис | MV Тennis World

Точно когато изглеждаше, че Гофен е поел контрол върху първия сет, гръкът превключи на съвсем друга предавка, заигравайки на изключително високо ниво. Той успя да върне брейка след серия от впечатляващи уинъри, а помен от грешките, които той допускаше дотогава от време на време в срещата, нямаше.

Така се стигна до тайбрек, където Циципас бе абсолютно убедителен, като отпусна само една точка на съперника си в дългия гейм, а от своя страна нижеше уинър след уинър, както и предизвикваше грешки от ракетата на опонента си благодарение на агресивната си игра. Така след категоричното 7:1 Стефанос поведе в частите.

Циципас пренесе инерцията от играта си в първия сет във втория, като частта започна с невероятен завършващ удар на гръка след смач на Гофен. Скоро той достигна и до брейкбол, а след ново излизане на мрежата, завършило с безапелационно бекхенд воле в опразнената част на корта, първият поставен успя да нанесе втори пореден брейк в мача.

Скоро брейкът бе затвърден за 2:0, когато последва нов тежък гейм за белгиеца на начален удар. Изглеждаше, че Гофен е изпаднал в криза, което от части бе и така, но главната заслуга за падението на Давид бе играта на опонента му, която бе на изключителна висота.тенис | MV Тennis World

Циципас играеше просто невероятно, бележейки завършващи удари от всяка точка на корта, като същевременно не допускаше почти никакви грешки.

Първият поставен отбеляза впечатляваща серия от десет поредни точки, което означаваше, че Циципас нанася втори пробив, който скоро бе и затвърден за 4:0.

Тогава все пак белгиецът се записа във втория сет преди гръкът да отбележи нов рутинен гейм на начален удар за 5:1.

Гофен отново намали минимално аванса на съперника си, но Стефанос за сетен път бе непоколебим и след поредния си безпощаден сервис гейм първият поставен се поздрави с успеха в мача.

 

Свързани публикации: